"Voi olla myös kaks äitiä" : lasten näkemyksiä oman perheensä erityisyydestä - Kyllönen, Lotta (2016)
Tämä tutkimus käsittelee 4-6-vuotiaiden sateenkaariperheissä elävien lasten käsityksiä omasta perheestään ja sen erityisyydestä. Yhteiskunnallisissa keskusteluissa painottuvat sekä aikuisten asenteet ja ennakkoluulot erilaisia perheitä kohtaan että näkemykset lapsille suotuisista perheoloista. Myös sateenkaariperhetermi viittaa toisen tai useamman vanhemman asemaan seksuaali- tai sukupuolivähemmistöryhmän jäsenenä. Katseen ei tulisi kuitenkaan kiinnittyä pelkkiin aikuisiin vaan myös lapsiin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on antaa tilaa lasten näkemyksille oman perheensä erityisyydestä ja sen vaikutuksista lapsuuteen.