Oppimis- ja kielikäsitykset aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelmissa - Ronkainen, Reetta (2016)
Tutkimuksessa on selvitetty, mitä oppimis- ja kielikäsityksiä aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelmateksteissä esiintyy. Suositukset opetussuunnitelmiksi on julkaistu vuosina 1993, 1997, 2001 ja 2007. Ensimmäiset kansalliset kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteet on julkaistu vuonna 2012. Tutkimuksessa oppimis- ja kielikäsityksiä on havainnoitu materiaalista laadullisella sisällönanalyysilla. Materiaali on teemoiteltu behavioristisen, humanistisen ja konstruktivistisen oppimiskäsityksen mukaisesti. Kielikäsitysten kategoriat ovat formaali ja funktionaalinen.