Oikealla vai vasemmalla? : 5-7-vuotiaiden lasten lateraalisuus ja sen yhteys karkeamotoristen taitojen tasoon - Kemppinen, Ella-Maija; Löfberg, Emmi (2016)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaista lasten kätisyyden tai jalkaisuuden vakiintuminen on karkeamotorisissa taidoissa 5–7-vuoden iässä ja millainen yhteys lapsen oikean tai vasemman käden tai jalan vakiintuneisuudella on karkeamotoristen taitojen tasoon. Kätisyyden tai jalkaisuuden vakiintumisella tarkoitetaan sitä, että lapsi suorittaa karkeamotorisia tehtäviä käyttäen systemaattisesti saman puolen kättä tai jalkaa vaihtamatta niitä suoritusten välissä. Voidaan puhua myös lateraalisuudesta, joka tarkoittaa tietoisuutta kehon eri puolista, oikeasta ja vasemmasta (Sääkslahti 2003).