« La vie est belle, je ne regrette rien » : étude des slogans arborés sur les t-shirts à message pour femmes - Ijäs, Salla (2016)
T-paidat ranskankielisillä teksteillä tai sanoilla varustettuna ovat olleet osa muotia viime aikoina. Monesti nuo kyseiset tekstit ovat saattaneet vaikuttaa hieman erikoisilta valinnoilta sellaisen ihmisen näkökannalta, joka osaa ranskaa. Ranskan kielen käyttö t-paitojen teksteissä on kuitenkin mielenkiintoinen ilmiö, jota tulisi tutkia tarkemmin. Tämän kandidaatintutkielman tarkoitus onkin kartoittaa näiden tekstien sisältöä sekä niiden luomaa mielikuvaa. Näkökulmana on se, tuovatko kyseiset lauseet tai tekstit esiin Ranskaan tai ranskalaiseen kulttuuriin liitettyjä stereotypioita tai kliseitä.