SQL- ja NoSQL-tietokantojen suorituskykyerot - Haverinen, Henri (2016)
SQL-tietokantoja on käytetty lähes tietokantojen olemassaolon alusta asti. Nykyään dataa on yhä enemmän kuin ennen, se on monipuolisempaa, ja sen prosessointi on työläämpää. NoSQL-tietokannat ovatkin nousseet perinteisten SQL-tietokantojen rinnalle tarjoamaan vaihtoehtoisia ratkaisuja nykypäivän haasteiden ratkaisemiseksi. Tutkielmassa tarkastellaan tietokantojen suorituskykyeroja käymällä läpi jo tehtyjä tutkimuksia aihealueesta, sekä pohditaan ovatko NoSQL-tietokannat valmiita käytettäviksi.