Tenhi-yhtyeen kappale Sutoi samanoinnin narratiivisena kuvauksena - Colliander, Aleksandra (2016)
Tutkielmassa tarkasteltiin suomalaisen nykykansanmusiikkiyhtye Tenhin Sutoi-kappaleen kykyä kuvata narratiivisesti klassisen siperialaisen samanoinnin keskeisintä rituaalitoimea, samanointi-istuntoa. Työssä selvitettiin, minkälaisia samanistisiksi tulkittavia merkityssisältöjä kappaleesta avautuu ja miten näitä merkityksiä voidaan paikantaa.