"Als gäbe es nicht die dunklen Stellen dazwischen" : Intertextuelle Bezüge und Gegensätze in der Kurzgeschichte Landvermessung von Thomas Stangl - Aula, Anna (2016)
Kirjallisuuden myötä avautuu uusia maailmoja, joita ei voisi muuten kokea. Kirjallisuuden avartavan luonteen vuoksi koin mielenkiintoiseksi itävaltalaisen kirjailijan Thomas Stanglin novellin Landvermessung, jota tutkin tässä kandidaatin tutkielmassani. Tutkin tekstin intertekstuaalisia viitteitä Franz Kafkan romaaniin Das Schloss, sekä tekstin sisältämien kuvien tarkoitusta. Pyrin myös työssäni tutkimaan tekstin eri motiiveja sekä teemoja, joiden avulla tutkin tekstin sisältämää symboliikkaa. Intertekstuaaliset viitteet olivat sanatasolta aina tekstien teemaan asti monipuolisia, joiden pohjalta rakensin analyysia Kafkan romaanin ja oman primääritekstini välille. Johtomotiivien avulla muodostin myös vastakohtapareja, jotka valottivat tekstin symboliikkaa.