Badass bitches, damsels in distress, or something in between? : representation of female characters in superhero action films - Kinnunen, Jenni (2016)
Tämän tutkielman aiheena on tutkia suosittujen supersankarielokuvien naishahmojen representaatioita. Tarkoitus on selvittää, kuinka naishahmoja representoidaan eli kuvataan visuaalisin keinoin, puheen/dialogin keinoin, erilaisten käyttäytymismallien kautta sekä kuinka hahmot toimivat elokuvissa, eli mikä hahmojen rooli on elokuvan juonen kannalta. Aineisto koostui viidestä (5) elokuvasta ja näiden elokuvien viidestä (5) naispäähahmosta. Aineistona käytetyt elokuvat olivat The Dark Knight Rises, The Amazing Spider-Man, Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier ja Guardians of the Galaxy.