Asiakasvaatimusten priorisointi usean eri sidosryhmän tietojärjestelmähankinnassa : case julkishallinto - Asikainen, Markus (2016)
Tietojärjestelmäkehityksen tavoitteena on synnyttää lisäarvoa sidosryhmille tuottamalla organisaation toimintaa ja toiminnan jatkuvuutta tukevia tietoteknisiä ratkaisuja. Jotta kehitettävä tietojärjestelmä tuottaa tavoiteltua lisäarvoa, tulee sen vastata parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjien tarpeita ja odotuksia. Nämä tarpeet ja odotukset kuvataan järjestelmään kohdistuvina asiakasvaatimuksina. Tietojärjestelmäprojekteissa tunnistetaan usein huomattavasti enem-män vaatimuksia kuin mitä ohjelmiston toteuttamisessa voidaan lopulta huomioida. Vaatimusten määrää rajoittavia tekijöitä ovat esimerkiksi ohjelmiston rakentamiseen käytettävissä oleva aika ja raha. Asettamalla tietojärjestelmälle tunnistetut vaatimukset tärkeysjärjestykseen voidaan varmistaa, että sidosryhmille lisäarvoa tuottavat toiminnallisuudet ja ominaisuudet kyetään toteuttamaan projektin tavoiteasetanta ja reunaehdot huomioiden. Vaatimusten priorisointi ohjaa sidosryhmiä käymään keskustelua ja neuvottelua siitä, mitkä ovat tietojärjestelmäprojektin menestystekijöitä ja määrittelemään kehitettävän järjestelmän keskeiset lisäarvoa tuottavat ominaisuudet. Julkisen hallinnon ICT-hankintoihin liittyviä epäonnistumisia on viime vuosina käsitelty laajasti julkisuudessa, sillä ICT-hankinnat muodostavat merkittävän osan julkisen talouden vuosittaisista menoista. Asiakasvaatimusten priorisoinnin merkitystä julkisissa ICT-hankinnoissa ei kuitenkaan tieteellisessä kirjallisuudessa ole käsitelty. Priorisointia koskeva tutkimus on painottunut erityisesti priorisoinnin haasteisiin, vaikka sillä saavutettavat hyödyt voivat olla tietojärjestelmäprojektin onnistumisen kannalta merkittäviä. Tutkimus jakautuu menetelmällisesti kahteen osaan: kirjallisuuskatsaukseen ja empiiriseen osuuteen. Tutkimuksen empiirinen osuus toteutetaan tapaustutkimuksena erääseen julkishallinnon hankkeeseen ja siinä toteutettuun tietojärjestelmähankintaan. Tutkimuksessa selvitetään, mitkä tekijät vaikuttavat usean eri sidosryhmän julkisessa tietojärjestelmähankinnassa asiakasvaatimusten priorisointiin, miten priorisointi tutkimustapauksessa toteutui sekä mitkä ovat priorisoinnin hyötyjä ja haasteita.