Nyt näen! : Leo Mellerin kirjallinen toiminta Suomessa 1971-1979 - Ylinen, Matti (2016)
Tässä työssä olen tutkinut Leo Mellerin kirjallista tuotantoa Suomessa vuosina 1971-1979 ja vertaillut sitä sen hetkisiin todellisiin maailmanpoliittisiin tapahtumiin. Olen pohtinut, mistä Meller on saanut kirjojensa aiheet ja miksi hän on tulkinnut kyseiset maailmanpoliittiset tapahtumat juuri siten kuin hän ne kirjoissaan esittää. Tutkin Leo Mellerin kirjallista toimintaa myös erilaisten historiallisten selitysmallien avulla. Näitä historiallisia selitysmalleja ovat idealistiset selitysmallit ja rakenteelliset selitysmallit.