Esineiden internetin sovellukset älykaupungeissa - Uusitalo, Juuso (2016)
Jo yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa, ja muuttoliike kaupunkeihin voimistuu ja jatkuu vielä tulevina vuosikymmeninä. Tämän seurauksena kaupungit kohtaavat nopeasta väestönkasvusta johtuvia ongelmia. Tällaisia ongelmia kohdataan muun muassa energian, jätehuollon ja liikenteen alueilla. Älykaupungin konsepti tarjoaa vastauksen näihin kaupunkien kohtaamiin ongelmiin tekemällä eri toiminnoista älykkäämpiä ja siten mahdollistamalla ratkaisut. Esineiden internet puolestaan on yksi tärkeimmistä älykaupungin mahdollistavista teknologioista. Tässä kirjallisuuskatsauksessa pyritään selvittämään, minkälaisia sovelluksia esineiden internetillä on älykaupungeissa. Tavoitteeseen pääsemiseksi tässä tutkimuksessa perehdytään ensin älykaupungin käsitteeseen ja sen jälkeen tutkitaan esineiden internetin mahdollisia sovelluksia älykaupungeissa. Tutkimustuloksina tällaisia sovelluksia löydettiin useita muun muassa energian, liikenteen, jätehuollon sekä rakennusten kunnon tarkkailun alueilta, ja löydettyihin sovelluksiin tutustuttiin tarkemmin.