Innehållsanalys av grunderna för läröplanen 2004 och 2014 : vad som förnyas i grunderna för läroplanen av den medellånga lärokursen i svenska? - Ruohonen, Minna (2016)
Tutkielman tarkoituksena on kartoittaa keskipitkän ruotsin kielen osalta uudistuksia ja painopis-teitä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2014. Tutkimuskysymykseen vastatakseni käytän aineistolähtöistä sisällönanalyysiä, jonka avulla tutkin ops-perusteiden 2014 ja ops-perusteiden 2004 yhteneväisyyksiä ja eroja. Tutkielmassa sivutaan myös Eurooppalaisen viite-kehyksen merkitystä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa.