Politiikan sietämätön keveys? : yksityiselämä ja sen poliittiset ulottuvuudet vuoden 2012 presidenttiehdokkaiden henkilökuvissa - Pasanen, Anni (2016)
Politiikan henkilöitymistä on pidetty yhtenä merkittävimmistä kehityskuluista, joka muuttaa kehittyneiden teollisuusmaiden demokratioita. Henkilöitymisellä tarkoitetaan yksittäisten poliitikkojen roolin korostumista poliittisessa kulttuurissa puolueiden, aatteiden ja instituutioiden kustannuksella. Erityisesti henkilöitymisprosessin tietty puoli, politiikan yksityistyminen eli huomion siirtyminen poliitikkojen yksityiselämään, on herättänyt huolta politiikkaa käsittelevän journalismin pinnallistumisesta. Yksityistymisen on pelätty vievän huomiota politiikan painavilta asiakysymyksiltä ja siten heikentävän julkisen poliittisen keskustelun laatua.