Kehitysyhteistyön oikeuttaminen : tutkimus siitä kuinka Suomen kehitysyhteistyötä on oikeutettu ulkoasiainministeriössä 2000-2014 - Bontenbal, Ilona (2016)
Suomen virallinen kehityspolitiikka ja kehitysyhteistyö ovat osana Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jota johtaa ulkoasiainministeriö. Osana valtion toimintaa on kehitysyhteistyön oltava perusteltua, jotta sitä voidaan rahoittaa valtion budjetista.