Päiväkirjagenren moniäänisyys - Lehtonen, Siiri (2016)
Yksityisen tekstilajin salassa muotoutuvia piirteitä on vaikeampi seurata kuin vapaasti luettavien lehtitekstien tai julkisten asiakirjojen genremuutoksia. Intiimit tekstilajit jäävät helposti tutkimatta. Tässä tutkielmassa tarkastellaan päiväkirjaa yksityisenä tekstilajina. Päiväkirja on tunnistettava ja iäkäs, mutta samalla henkilökohtainen ja kirjoittajansa tarkoituksiin mukautuva genre, mikä tekee sen vakaudesta suhteellista.