Matematiikka-ahdistus 8-luokkalaisilla : opettajan kyky tunnistaa luokkansa ahdistusoppilaat - Ahonen, Terhi (2015)
Matematiikka-ahdistukseksi kutsutaan kielteisiä tunnereaktiota, joita osa ihmisistä kokee tilanteissa, jotka vaativat matemaattista päättelyä tai ongelmanratkaisua. Sen vaikutusten arvellaan olevan yhteiskunnallisesti ajatellen suurempia, kuin minkään muun matematiikan oppimisvaikeuden.