"Write in English on your notebook" : analysis of creative writing exercises in a Finnish EFL workbook - Karjalainen, Reeta (2016)
Vaikka luovalla kirjoittamisella on tutkittu olevan paljon etuja vieraan ja toisen kielen oppimisessa, Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (2004) ei tarjoa täsmällisiä ohjeita luovan kirjoittamisen opetukseen englannin kielen oppiaineessa. Täten luovan kirjoittamisen tehtävien suunnittelu on opettajien ja oppimateriaalien valmistajien vastuulla. Oppikirjat ovat edelleen hyvin laajasti käytettyjä oppimateriaaleja, joten niiden tutkiminen tarjoaa tietoa myös opetuksesta yleensä. Tutkielman päämääränä on selvittää luovan kirjoittamisen tehtävien esiintymistä yhdessä suomalaisessa englannin kielen tehtäväkirjassa. Tätä tutkittiin kahden tutkimuskysymyksen avulla, joista ensimmäinen koski luovan kirjoittamisen tehtävien osuutta kaikista tehtäväkirjan tehtävistä. Toisen tutkimuskysymyksen kautta pyrittiin selvittämään, miten luovan kirjoittamisen tehtävät liittyivät oppikirjan muuhun sisältöön.