"Evil demystified with civility" : journalistien eettiset ongelmat ja ratkaisut Anders Breivikin oikeudenkäynnissä - Sivonen, Samuli (2016)
Heinäkuussa 2011 Norjaa kohtasi pohjoismaiden historian pahin terrori-isku, kun Anders Behring Breivik tappoi 77 ihmistä. Seuraavana vuonna Oslon käräjäoikeudessa käytiin oikeudenkäynti, jossa Breivikiä syytettiin terroriteoista ja harkituista murhista. Oikeudenkäynnistä muodostui valtava mediatapahtuma, johon osallistuivat sadat mediaorganisaatiot ja toimittajat. Monien mukaan tämä tarjosi Breivikille juuri sen, mitä tämä oli halunnutkin: julkisen foorumin, jossa hän voisi jakaa äärioikeistolaista propagandaansa.