Poincaré duality for open sets in Euclidean spaces - Moisala, Terhi (2016)
Todistamme tässä työssä Poincarén dualiteetin Euklidisten avaruuksien avoimille joukoille. Annamme lyhyen johdatuksen differentiaaligeometriaan ja määrittelemme de Rham -kohomologian käsitteen. Itse Poincarén dualiteetin todistuksen aloitamme muutamalla aputuloksella. Näytämme ensin, että Poincarén dualiteetti pätee joukoille, jotka ovat diffeomorfisia avaruuteen R^n . Todis- tamme sitten Poincarén dualiteetin avointen joukkojen yhdisteille erinäisten lisäoletusten vallitessa. Tätä varten esittelemme Mayer–Vietoris jonon de Rham -kohomologialle. Lopulta näytämme Poincarén dualiteetin mielivaltaiselle avoimelle joukolle käytten Whitney-jakoa. Annamme myös havainnollistavan esimerkin Poincarén dualiteetista punkteeratussa tasossa.