Humor in feminist blogging and online activism - Mäkelä, Jenni (2016)
Tutkielman aiheena on tutkia feminististen blogikirjoittajien huumorinkäyttöä heidän poliittisesti latautuneissa blogkirjoituksissaan. Tarkoituksena on selvittää, mitä eri huumorinlajeja kirjoittajat hyödyntävät teksteissään, mitä aiheita he käsittelevät huumorin avulla ja mikä on huumorin vaikutus teksteihin. Tavoitteena on ilmentää naisten ja erityisesti feministien huumorinkäyttöä, josta on aiemmin tehty vähän tutkimusta. Aineistona toimiifeministiblogisivustoilta kerätyt yhdeksän blogikirjoitusta, joiden kirjoittajat tunnustautuvat feministeiksi ja kirjoitusten julkaisualustana toimivat sivustot myös selkeästi ilmaisevat kannattavansa feminismin periaatteita.