Kerberos-käyttäjätunnistusjärjestelmä - Olkinuora, Petteri (2015)
Modernit tietojärjestelmät ovat siirtyneet keskustietokone-arkkitehtuureista hajautettuun malliin, jossa verkon eri palvelut sijaitsevat eri puolilla tietoverkkoa. Verkon eri palvelut vaativat käyttäjän luotettavaa tunnistamista ja tätä varten on jo pitkään kehitetty erilaisia hajautettuja käyttäjätunnistusjärjestelmiä. Kerberos-käyttäjätunnistusjärjestelmä on Massachusetts Institute of Technologyssä kehitetty hajautettu käyttäjän identiteetin tunnistamiseen kehitetty järjestelmä, joka on nk. Project Athenan yksi tuotos. Nykyään mm. Microsoft Windows verkot on rakennettu käyttämään Kerberosta käyttäjätunnistusjärjestelmänä.