Testivetoisen ohjelmistokehityksen hyödyntäminen oliopohjaisessa paradigmassa - Aissa Baccouche, Samir (2015)
Testivetoisen kehityksen (lyhenne TDD) suosio on kasvanut ohjelmistotuotantomaailmassa, ja sen käyttöä suositellaan entistä enemmän. Tutkielmassa on tarkoitus selvittää todelliset vaikutukset testivetoisen kehityksen käytöstä kirjallisuuskatsauksen kautta. Tutkielma keskittyy TDD:n yleisiin hyötyihin ja haittoihin sekä sen vaikutukseen ohjelman sisäiseen ja ulkoiseen laatuun. Tulokset viittaavat siihen, että testivetoisella kehityksellä on sekä hyötyjä että haittoja, mutta lopullinen vaikutelma pysyy positiivisena ristiriitaisista tutkimustuloksista huolimatta. Testivetoinen kehitys paransi selkeästi ohjelmien ulkoista laatua, kun taas vaikutuksia sisäiseen laatuun ei voitu varmuudella todeta.