Luurankolihassolun glykolyysin simulointi differentiaaliyhtälöillä - Niinimäki, Esko (2015)
Solun aineenvaihduntaa on hankala tutkia. Simulointi voi olla eräs ratkaisu ongelmaan. Tutkielma tarkastelee differentiaaliyhtälöihin perustuvaa luurankolihaksen glykolyysin simuloimista. Siihen on kehitetty 2000-luvulla glykolyysin reaktioiden empiirisiin mittaustuloksiin perustuvia malleja. Differentiaaliyhtälömallit soveltuvat hyvin simuloimiseen, ja suurinpana ongelmana voidaan pitää parametrien saatavuutta ja epävarmuutta.