Goodwill impairments and the value relevance of goodwill of the small listed companies in Finland - Vallius, Suvi (2016)
Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella, miten liikearvon arvo määräytyy ja onko liikearvo arvorelevanttia. Kohdeyritysten taloudellisten tietojen ja niiden analysoinnin pohjalta on tarkoituksena selvittää, onko liikearvon ja yrityksen markkina-arvon välillä yhteys sekä miten liikearvon määrä on vaihdellut kohdeyritysten taseissa vuosina 2007-2014. Tavoitteena on myös selvittää, miten markkinat suhtautuvat liikearvon arvonalentumiskirjauksiin. Tutkimusmenetelmä on kvantitatiivinen tutkimus, jossa on myös ominaispiirteitä field-tutkimuksesta. Tutkimusaineisto koostuu kirjallisuuden lisäksi kohdeyritysten tilinpäätöstiedoista sekä muusta taloudellisesta informaatiosta, kuten pörssikurssitiedoista.