Ikääntyvien osatyökykyisten asiakkaiden kokemuksia yhteistyöstä työkykykoordinaattorin kanssa - Surakka, Johanna (2016)
Jokaisella on oikeus osallistua tasa-arvoisesti yhteiskunnan toimintaan ja tehdä työtä. Osatyökykyisten työntekijöiden ja työnhakijoiden työllistymistä tai työssä jatkamista tukevat keinot ovat pirstaleisia ja niiden kokonaisuutta on vaikea hallita. Sosiaali- ja terveysministeriön Osatyökykyiset työssä -ohjelmassa on kehitetty toimintamalli osatyökykyisten työntekijöiden ja työnhakijoiden tueksi. Toimintamallissa työkykykoordinaattori auttaa osatyökykyistä asiakastaan kokoamaan keinoista ja etuuksista asiakkaan työllistymistä tai työssä jatkamista tukevan kokonaisuuden. Palvelukokonaisuuden kokoamisen lisäksi työkykykoordinaattorin tarkoituksena on motivoida asiakasta ja tukea tämän omatoimisuutta. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää ikääntyvien työntekijöiden ja työnhakijoiden kokemuksia yhteistyöstä työkykykoordinaattorin kanssa.