Hajautetun projektin onnistunut johtaminen - Höyhtyä, Jorma (2016)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää hajautetun projektin erityishaasteiden hallintaa ja seikkoja, jotka johtavat onnistuneeseen lopputulokseen. Halusin tutkia mikä on tieteellisten tutkimusten näkemys hajautettujen ohjelmistoprojektien haasteista ja epäonnistumiseen johtavista syistä sekä kerätä niiden suosituksia onnistuneeseen lopputulokseen pääsemiseksi. Tutkimuksen perusteella voi todeta, että hajautetun projektin epäonnistumisten pääasiallinen syy on kommunikoinnin epäonnistuminen. Toinen merkittävä syy on virhe tai puute projektin johtamisessa. Hajautetun projektin saa onnistumaan kun kiinnittää johtamisessa huomiota hajautetun tiimin erityistarpeisiin, luo selkeät säännöt ja varmistaa tehokkaan kommunikaation jokaisen saataville, oikeaan aikaan.