Paha, pahempi, muutos. Miksi muutosta vastustetaan? : kirjallisuuskatsaus ja survey-tutkimus muutosvastarinnan tekijöistä - Laajalahti, Toni (2016)
Organisaatiot kohtaavat koko ajan enemmän ja nopeammalla tahdilla erilaisia muutoksia, minkä myötä organisaation jäsenten erilaiset tavat suhtautua muutokseen nousevat yhä tärkeämmäksi tutkimuskohteeksi. Tutkimuksessa tarkasteltiin muutosvastarintailmiötä ja vastarintaan vaikuttavia tekijöitä. Erityisen mielenkiinnon kohteena oli viestinnän merkitys vastarinnan esiintymisessä. Tutkimuksessa selvitettiin myös eroja muutosvastarintakäsityksissä alaisista vastuussa ja ei vastuussa olevien välillä sekä yleisesti kohdatun ja itse koetun vastarinnan suhteen. Lisäksi tutkimuksessa luotiin kuvaa muutosvastarintaan suhtautumisesta.