Digitalisaation vaikutukset IT-yritysten liiketoimintamalleihin - Allonen, Severi (2016)
Tämä on kirjallisuuskatsauksena toteutettu tutkielma, jossa tutkitaan digitalisaation tuomia vaikutuksia IT-yritysten liiketoimintamalleihin. Digitalisaation vaikutuksia tutkitaan yhdeksälle Liiketoimintamallikanvas -ontologiassa esiintyvälle elementille. Lisäksi määritellään mitä on digitalisaatio ja liiketoimintamallit. Digitalisaation aikakausi on vaikuttanut voimakkaasti niin ihmisten jokapäiväiseen elämään kuin liiketoimintaankin. Uudet teknologiset järjestelmät ovat sekä korvanneet vanhoja, että luoneet täysin uusia liiketoimintamuotoja ja –mahdollisuuksia mikä on lisännyt puhetta myös liiketoiminnan mallintamisesta. Liiketoimintamallit ovat digitalisaation aikana muuttuneet lähinnä kehittyneen informaatioteknologian ansiosta, se on adaptoitunut mukaan mallintamiseen ja pääosin helpottanut sen hahmottamista ja hyödyntämistä.