Internationalization, networks and industry related factors : the case of Finnish digital game industry - Piesala, Ristomatti (2016)
Tässä työssä tutkittiin pienten ja keskisuurten (PK) yritysten kansainvälistymistä, myyntiä ja verkostoja pienen ja avoimen talouden kontekstissa. Tutkimusaukko perustui tarpeeseen tutkia miten PK -yritykset ja International New Venture (INV) -yritykset kansainvälistyvät, miten verkostoja käytetään tässä prosessissa ja miten toimialan erityispiirteet vaikuttavat käyttäytymiseen. Teoreettinen viitekehys muodostui stage -malleista (Uppsala -malli), INV -teoriasta ja kansainvälistymisen verkostomallista yhdistettynä taloudellisesti kasvavan ja menestyvän digitaalisen pelialan kontekstiin. Tämän kvalitatiivisen tapaustutkimuksen empiirinen data koostui kymmenestä (10) suomalaisten peliyritysten toimitusjohtajien ja managereiden puolistrukturoiduista haastatteluista. Datan perusteella selvitin, miten pelialan yritykset organisoivat kansainvälistä myyntiä, miten pelialan yritykset verkostoituvat kansainvälistyäkseen ja kuinka toimialan erityispiirteet vaikuttavat kansainvälistymiseen ja verkostoihin.