Suuret teknologiat : miten teknologiaa kuvattiin Helsingin Sanomien uutisoinnissa ja kirjoittelussa vuosina 1889-1930 - Mattila, Pertti (2016)
Tutkimuksessa tarkastellaan teknologian historiaa 1900-luvun vaihteen Suo-messa. Päälähteenä toimii vuodesta 1889 lähtien julkaistu sanomalehti, Helsingin Sanomat. Tutkimuksessa selvitetään aineistolähtöisen grounded theory -menetelmän avulla niitä piirteitä ja tapoja, joilla uusia yhteiskuntaan merkittävästi vaikuttaneita teknologioita kuvattiin.