Use intention of SaaS employee advocacy platform : case SmarpShare - Valkonen, Konsta (2016)
Työntekijälähettilyys vaikuttaa jo nykypäivänä vahvasti siihen, miten yritykset toteuttavat markkinointia, viestintää ja brändityötä. Työntekijälähettilyyden toteuttamiseen on tarjolla pilvipalveluita. Tämä tutkielma keskittyi SmarpShare-nimisen palvelun omaksumiseen. Selittääkseen mitkä tekijät vaikuttavat työntekijälähettilyyssovelluksen omaksumiseen, tässä tutkielmassa kehitettiin tutkimusmalli, joka pohjautui UTAUT2-viitekehykseen. Kehitetty tutkimusmalli asetti koetun hyödyllisyyden, koetun helppokäyttöisyyden, sosiaalisen influenssin, ympäristötekijät, hedonisen motivaation sekä halun näyttäytyä tekijöiksi, jotka edistävät sovelluksen käyttöintentiota. SmarpSharen käyttäjille kohdennetun kyselyn avulla kerättiin 446 validia vastausta. Tutkimus oli määrällinen. Ehdotetun tutkimusmallin selitysvoimaa analysoitiin PLS-rakenneyhtälömallinnusta käyttäen.