On kallista olla köyhä : yhteiskunnalliset epäkohdat ja yhteiskuntakritiikki punkrocklyriikoissa - Laine, Ulla (2016)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, millaisista epäkohdista punkrockin lyriikoissa puhutaan ja millaista yhteiskuntakritiikkiä lyriikat sisältävät. Tutkimuksessa tarkastellaan lisäksi punkrockin sisällöissä tapahtuneita muutoksia vertailemalla kahden eri aikakauden lyriikoita keskenään. Tut-kimuksen teoreettinen kehys sijoittuu yhteiskunnallisen eriarvoisuuden ja oikeudenmukaisuuden sekä marginalisaation ja sosiaalisten ongelmien alueille.