Yksityisyys esineiden Internetissä - Keteli, Juuso (2016)
Internet-of-Things, eli esineiden Internet, on uusi suuntaus Internetin kehityksessä. Se tarkoittaa laajaa pienitehoisten keskenään kommunikoivien älylaitteiden verkkoa, jossa tietoa kerätään ja siirretään automaattisesti uusien palveluiden ja tiedon keräämisen tuomien hyötyjen saavuttamiseksi. Samalla tämä kehitys voi kuitenkin altistaa lukemattomat laitteet ja niiden käyttäjät ennennäkemättömille yksityisyysriskeille. Jotta tämä teknologia voisi yleistyä, on näiden riskien torjumiseksi kehitettävä uusia toimivia menetelmiä. Tässä tutkielmassa perehdytään kirjallisuuskatsauksen avulla esineiden Internetin tuomiin yksityisyysriskeihin sekä menetelmiin, joilla näitä riskejä voitaisiin estää toteutumasta. Tutkielman tuloksena löydetään merkittävimmät riskit esineiden Internetin laitteiden käyttäjän yksityisyydelle, ja esitellään joitain mahdollisia menetelmiä yksityisyyden parantamiseksi.