Yhtäläisyyden ketjuja rakentamassa : Ernesto Laclaun universalismitulkinta suojeluvastuun valossa - Kuparinen, Taneli (2015)
Käsillä oleva tutkielma tarkastelee Ernesto Laclaun poliittista filosofiaa kansainvälisen politiikan näkökulmasta. Ennen kaikkea Laclaun tulkinta universalismin ja partikularismin välisestä suhteesta on työn kannalta keskeisessä osassa. Laclaun näkemyksen mukaan kaikki yhteisöt rakentuvat jollekin partikulaarien ja universaalin väliselle artikulaatiolle, joka puolestaan on seurausta kontingentista inhimillisestä toiminnasta. Työssä sovelletaan Laclaun ajattelua suojelun ja humanitarismin problematiikan yhteyteen.