Pilvitallennuksen käyttö ja haasteet : yrityksen näkökulma - Temonen, Saku (2016)
Pilvitallennus on monien yritysten kannalta houkutteleva vaihtoehto perinteisiin tiedon tallennusmedioihin verrattuna. Pilvitallennuksen tarjoama skaalautuvuus, kustannustehokkuus ja helppokäyttöisyys ovat keskeisiä pilvitallennuksen käyttöön liittyviä etuja. Pilvitallennuksen tietoturvaongelmat ovat kuitenkin esteenä pilvitallennuksen käyttöönottoon, eivätkä pilvipalveluntarjoajat voi varmuudella taata asiakkailleen datan luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden säilymistä pilvitallennusta käytettäessä. Tutkielmassa käsitellään pilvitallennukseen liittyviä hyötyjä, käyttötarkoituksia sekä haasteita kirjallisuuskatsauksen keinoin. Saadut tulokset pohjautuvat pilvitallennusta ja pilvipalveluita käsitteleviin tieteellisesti luotettaviin artikkeleihin ja konferenssijulkaisuihin. Tutkielman tuloksena saadaan laajempi ymmärrys pilvitallennukseen liittyvistä eduista ja haasteista. Tämä ymmärrys on hyödyllistä sekä yritysten ja pilvipalveluntarjoajien kannalta, sillä sen avulla voidaan kehittää palveluiden laatua, pyrkiä ratkaisemaan ongelmia ja arvioida, onko pilvitallennuksen hyödyntäminen kannattavaa.