Spielerisches Deutsch : ein Materialpaket für deutschsprachige Sprachdusche - Pentikäinen, Titta (2016)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli lähdekirjallisuuteen ja omaan kokemukseen perustuen luoda oppimateriaalipaketti alkuopetusikäisille lapsille tarkoitettuun kielisuihkuun. Oppimateriaali painottaa osallistujien kieli- ja kulttuuritietoisuuden sekä varhaisen kielitaidon kehittämistä toiminnallisin keinoin. Ennestään kielisuihkumateriaaleja on ollut saatavilla heikosti, joten tarve oheisen kaltaiselle materiaalipaketille on olemassa. Materiaalissa painottuva lapsen kielitietoisuuden kehityksen tukeminen on myös hyvin ajankohtainen näkökulma, sillä syksyllä 2016 voimaan tuleva Perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteet on nostanut kielitietoisuuden kehityksen osaksi kaikkea koulutyötä.