Luottamus ja itsestäkertominen psykoterapeutin ja potilaan välisessä vuorovaikutussuhteessa - Myllymäki, Marika (2016)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli kuvata luottamuksen ja itsestäkertomisen merkitystä ja ilmenemistä psykoterapeutin ja potilaan välisessä vuorovaikutussuhteessa. Tavoitteena oli tarkastella potilaiden sekä psykoterapeuttien kokemuksia luottamuksesta ja itsestäkertomisesta sekä näiden ilmiöiden suhteesta toisiinsa. Tutkimus toteutettiin laadullisin menetelmin ja aineisto kerättiin puolistrukturoidulla teemahaastattelulla. Tutkimukseen haastateltiin viittä psykoterapiassa käyvää henkilöä ja kuutta psykoterapeuttia, jotka edustavat erilaisia psykoterapiasuuntauksia. Haastatellut potilaat erosivat toisistaan psykoterapian keston suhteen, mutta he kaikki olivat aineistonkeruun aikana edelleen psykoterapiasuhteessa. Aineisto analysoitiin laadullisesti sisällönanalyysinä teemoittelun avulla.