Sadekaupungin animat : jungilainen symbolitulkinta Jukka Pakkasen novellista "Marianzan raitiovaunut" - Lindqvist, Lasse (2016)
Tutkielmassani analysoin Jukka Pakkasen novellia ”Marianzan raitiovaunut” (2000) Carl Gustav Jungin symboliteorian avulla. Tutkin henkilöhahmoja ja symboliikkaa ja pyrin avaamaan niitä fiktiivisen mielen psyyken prosesseja, jotka tuota symboliikkaa tuottavat. Symboliikka ilmenee novellissa ennen kaikkea henkilöhahmoisten arkkityyppien muodossa, joten pääpaino on tällaisten psyyken tiedostamattomasta ilmaantuvien symbolisten kuvien ymmärtämisessä. Tärkeässä roolissa ovat myös muutoksen arkkityypit, jotka kuvaavat päähenkilön psyykessä tapahtuvaa muutosta.