Toivoa luova kohtaaminen MLL:n verkkotyössä : nuorten kirjoituksia avuntarpeestaan ja aikuisten vastauksia kirjeisiin - Niinikoski, Eija (2015)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää nuorten verkkovälitteistä avun hakemista sekä ai-kuisten keinoja nuorten toivon vahvistamiseen verkkoympäristössä. Tutkimuksen teoreetti-sessa viitekehyksessä verkkopalveluita tarkastellaan järjestölähtöisenä toimintana, jonka avulla voidaan vastata erityisesti nuorten palvelutarpeisiin. Toivon olemusta määritellään osana sille annettuja merkityksiä eri tieteenaloilla sekä tarkastelemalla sen sisäistä rakennetta ja ulottuvuuksia. Tutkimusaineisto koostuu MLL:n Nuortennetin keskustelupalstalle vuoden 2014 aikana kirjoitetuista viesteistä, joista tarkempaan analyysiin valittiin 74 nuorten kirjoittamaa kirjettä sekä aikuisten näihin osoittamat vastaukset. Analyysimenetelmänä hyödynnetään aineistolähtöistä sisällönanalyysia.