Funktionaalinen paradigma ohjelmoijan näkökulmasta - Osmonen, Sampo (2016)
Funktionaalinen ohjelmointiparadigma on ohjelmointityyli, joka tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon suositulle imperatiiviselle paradigmalle. Tässä tutkielmassa luodaan katsaus funktionaaliseen paradigmaan vertailemalla sitä imperatiiviseen paradigmaan eri näkökulmista. Samalla esitellään tarkemmin funktionaalisen paradigman tärkeitä ominaisuuksia. Osoittautuu, että funktionaalinen paradigma voi usein olla kilpailukykyinen vaihtoehto sovelluskehitykseen. Lisäksi todetaan, että funktionaalinen paradigma tarjoaa ohjelmointiin monia hyödyllisiä työkaluja, joita imperatiivinen paradigma ei tue. Näiden työkalujen käyttöönotto ja integrointi imperatiivisiin ohjelmointikieliin voi tarjota useita etuja ohjelmistojen kehittämiseen.