Teollisen internetin määrittely kirjallisuudessa - Goman, Amanda (2016)
Teollisen internetin (engl. Industrial Internet) käsite ei ole täysin vakiintunut kirjallisuudessa. Sillä on useita erilaisia englanninkielisiä vastineita, joiden määrittelyt poikkeavat jonkin verran toisistaan. Teollisella internetillä tarkoitetaan usein teknologisia ratkaisuja, joilla pyritään luomaan teollisia sovelluksia prosessien optimointiin, tehostamiseen, mittaamiseen ja tarkkailuun. Laiteverkolla (engl. Internet of Things) taas tarkoitetaan teknologiaa, joka mahdollistaa internetin laajentumiseen tavanomaisilta alustoilta omaan ympäristöömme: vaatteisiin, huonekaluihin ja kulkuneuvoihin. Kirjallisuuskatsauksessa tutkittiin teollisen internetin määrittelyä kirjallisuudessa. Katsauksessa tultiin johtopäätökseen, että käsitteellä ei toistaiseksi ole yksiselitteistä määrittelyä. Tutkielma suoritettiin kirjallisuuskatsauksella, joka toteutettiin systemaattisilla ja dokumentoiduilla hauilla SCOPUS- ja aisnet-tietokantoihin. Katsauksen aihe valittiin, koska teollisen internetin ilmiö on suhteellisen tuore, ja tutkimuksessa ilmeni myös, että aiheesta on suhteellisen vähän julkaisuja. Tutkielmassa käytiin seikkaperäisesti läpi laiteverkon käsite, joka on käsitteenä lähellä teollista internetiä. Tutkielmassa pyritään saamaan selvyyttä siihen, mistä puhutaan silloin kun käytetään teollisen internetin tai laiteverkon käsitteitä.