“What time is it? It’s gender time!” : gender representation in the animated cartoon Adventure Time - Partanen, Sanna (2016)
Median vaikutusta sukupuolistereotypioiden muodostajana ja vahvistajana on tutkittu paljon. Lapset viettävät suuren osan lapsuudestaan altistuen eri medioille, joiden vaikutusta heidän sosialisaatioonsa ei pidä aliarvioida. Erityisesti lasten lempihahmot ja niiden käyttäytymismallit heijastuvat heidän kehitykseensä sekä siihen, miten he näkevät itsensä ja muut ympärillään. Fiktiiviset hahmot osaltaan luovat lapsille käsityksen siitä, mikä on hyväksyttävää ja toivottavaa käyttäytymistä.