Dokshitzer-Gribov-Lipatov-Altarelli-Parisi evolution equations - Paakkinen, Petja (2015)
Laskettaessa suuren liikemäärävaihdon hadronisten prosessien sirontatodennäköisyyksiä häiriöteoreettisesti kvanttiväridynamiikan (QCD) avulla joudumme parametrisoimaan tietämättömyyttämme hadronien rakenteesta nk. partonijakaumafunktioihin (PDF). Vaikka nämä partonijakaumat eivät ole johdettavissa häiriöteoreettisesti, voidaan niiden skaalaevoluutiota määrittävät Dokshitzer–Gribov–Lipatov–Altarelli–Parisi (DGLAP) -yhtälöt löytää analyyttisellä laskulla.