Collaborative learning in EFL activity books - Holm, Reeta (2016)
Yhteistoiminnallisella oppimisella tarkoitetaan toimintatapoja, joiden avulla pyritään yhdessä työskentelemällä ja oppimalla saavuttamaan ryhmän yhteiset päämäärät. Termin voidaan katsoa olevan eräänlainen opetusfilosofia, joka kattaa useita eri yhteistoiminnallisuutta tukevia opetusmenetelmiä tai aktiviteetteja. Olennaista yhteistoiminnalliselle oppimiselle on, että ryhmän jäsenet ovat vastuussa toistensa taitojen kehittymisestä samalla tavalla kuin omasta oppimisestaankin. Samalla ryhmän jäsenet harjoittavat ihmissuhde- ja ongelmanratkaisutaitojen kasvokkain tapahtuvassa vuorovaikutuksessa kanssaoppijoiden kanssa laatien lopulta itsearvioinnin ryhmän toiminnasta.