N-asyylihemiaminaalit luonnonainesynteeseissä - Cederström, Mona (2015)
Monet N–asyylihemiaminaalin sisältävät luonnonaineet toimivat tai ovat potentiaalisia antimikrobisia tai kasvaimia inhiboivia yhdisteitä. N–asyylihemiaminaaliosat tuovat omat haasteensa luonnonaineiden synteeseihin. Niiden vuoksi synteeseissä täytyy kiinnittää erityistä huomiota reaktio-olosuhteiden happamuuteen, käytettyjen reagenssien regio- ja stereoselektiivisiin ominaisuuksiin sekä valmistettavan molekyylin muiden osien vaikutuksista hemiaminaaliosaan. Tässä tutkielmassa on esitelty muutamien luonnonaineiden synteesejä niiden hemiaminaaliosan kannalta sekä tehty havaintoja, kuinka ne käyttäytyvät synteeseissä.