Political economy and ecology of water control : dynamics of water policy reform and water justice in Taita Hills, South-Eastern Kenya - Räsänen, Marinka (2015)
Kehitysmaissa maalaisyhteisöjen ihmisten vedensaantiin vaikuttavat monet toisiinsa kietoutuneet tekijät: veden kiertokulun ominaisuudet ja veden saatavuus; vesi-infrastruktuurin tekninen, taloudellinen ja hallinnollinen organisoituminen; sekä veden käyttöä ympäröivä sosiaalinen normisto, joka määrittää paitsi virallisia myös epävirallisia veden käyttöön liittyviä oikeuksia ja vastuita.