Sad, lonely and looking for love? : representations of singleness on Cosmopolitan.com - Sinersaari, Inna (2016)
Yhdysvaltalaisessa yhteiskunnassa arvostetaan suuresti avioliittoa ja parisuhdetta, jonka ajatellaan olevan elämän tärkein ihmissuhde. Vaikka yksineläjien määrä on viimeisten vuosikymmenien aikana ollut kasvussa, asenteet yksineläjiä ja yksineläjyyttä kohtaan ovat silti usein negatiivisia ja kyseenalaistamattomia. Niihin liittyvät negatiiviset stereotypiat heijastuvat mediarepresentaatioissa. Se, miten media puhuu yksineläjyydestä ja parisuhteista vaikuttaa ihmisten ajatusmaailmoihin sekä olemassa oleviin diskursiivisiin resursseihin, joiden avulla yksineläjät voivat käsitellä elämäänsä ja rakentaa identiteettiään. Tämä tutkielma tarkastelee yksineläjyyden representaatioita nuorille naisille suunnatun Cosmopolitan-lehden nettiversion artikkeleissa. Tutkielmani aineistona toimii kymmenen yksineläjyyteen liittyvää artikkelia. Tarkastelen niiden luomia yksineläjyyden representaatioita kriittistä diskurssianalyysia (CDA) hyödyntäen. Tutkielmassani kiinnitän erityisesti huomiota siihen, millaisessa suhteessa nämä yksineläjyyden representaatiot ovat vallalla oleviin yksineläjyyden negatiivisiin stereotypioihin. Tutkielmassani selvisi, että Cosmopolitanin artikkelit sekä vahvistivat että haastoivat vallalla olevia stereotypioita. Osassa artikkeleista yksineläjyys esitettiin yksinäisenä ja säälittävänä vaiheena. Toisissa siitä annettiin positiivisempia kuvia: yksineläjyys kuvattiin naisen omana valintana ja elämä ilman parisuhdetta merkittävänä ja tyydyttävänä.