"Itsellä ei ole halua ryhtyä miksikään pikkupoliisiksi" : tutkimus lähisuhdeväkivallan puheeksi ottamisesta - Järvi, Kristina (2016)
Tutkimuksen tavoitteena on pyrkiä ymmärtämään lähisuhdeväkivaltaan liittyviä haasteita ammattilaisten näkökulmasta. Tutkimukseni kohdistuu siihen, minkälaisia esteitä lähisuhdeväkivaltaa työssään kohdanneet ammattilaiset kertovat liittyvän lähisuhdeväkivalta-aiheen puheeksi ottamiseen. Tutkimuksessani selvitin puheeksi ottamisen vaikeutta ja etsin ammattilaisten tapoja selittää tätä. Valitsemaani aihetta perustelen sillä, että tätä näkökulmaa ei ole mielestäni riittävästi aiemmin tutkittu. Tutkimus on aihepiiriltään ajankohtainen ja yhteiskunnallisesti merkittävä, sillä Euroopan unionin perusoikeusviraston (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA) raportissa vuodelta 2014 todetaan, että EU:n jäsenvaltioissa naisiin kohdistuu edelleen väkivaltaa. Väkivaltaa ei ole saatu vähennettyä merkittävästi, vaikka ilmiö ja siihen puuttumisen keinoja on olemassa. Väkivalta on vastoin naisten perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia. Lisäksi se vähentää naisen ja miehen välistä tasa-arvoa. Väkivallalla on negatiivisia vaikutuksia sekä yksilölle että hänen perheelleen ja se myös kuormittaa yhteiskuntaa eri tavoin. (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA 2014a, 1.)