Terapeuttisen harjoitteluintervention vaikutus terveyteen liittyvään elämänlaatuun kroonista päänsärkyä sairastavilla työssä käyvillä naisilla - Kiviluoma-Ylitalo, Marika (2015)
Päänsärky on yksi yleisimmistä kokemistamme oireista, sillä lähes jokainen kokee päänsärkyä elämänsä aikana. Päänsäryn muodoista etenkin krooninen päänsärky heikentää elämänlaadun kokemusta laaja-alaisesti ja aiheuttaa merkittävää vajaakuntoisuutta. Päänsärkyä sairastaa etenkin työikäinen väestö ja heistä naiset. Tämän Pro-Gradu-tutkielman tarkoituksena oli selvittää terveyteen liittyvän elämänlaadun muutoksia ja elämänlaatua selittäviä tekijöitä päänsärkyä sairastavilla työssäkäyvillä naisilla terapeuttisen harjoitteluintervention aikana.