Bridewealth : an ethnographic study on the narratives and descriptions of the practice of bridewealth establishing its purposes, effects and consequences among the Luo, Kikuyu, Kalenjin, Meru, Kamba, Maasai, Kisii and Luhya ethnic groups in Kenya - Diaz Delgado Raitala, Diana (2015)
Tämä tutkimus analysoi morsiushinnan tapaa seuraavissa Kenian etnisissä ryhmissä: Kalenjin, Kisii, Kikuju, Luhya, Meru, Maasai ja Kamba. Tämä analyysi perustuu pääasiassa minun etnograafiseen työhön, joka toteutettiin helmi-kesäkuussa 2012. Sen aikana keräsin tietoja käyttämällä avoimia haastatteluja ja myös osallistumalla informanttien rutiineihin, eli heidän jokapäiväiseen elämään. Morsiushinta aihe ilmentyi vasta syväanalyysin aikana kenttätyössä kerätyistä haastattelujen litteroinnista. Haastattelut olivat vuorovaikutuskeskusteluja, joissa minun haastateltavat myös esittivät minulle kysymyksiä . Osallistujien kokonaismäärä oli 29 ja meidän vuoropuhelut olivat heidän erilaisista tavoista, kuten leski perintönä, polygony, naisten ympärileikkaus ja morsiushinta, aihe, johon he olivat erittäin keskittyneet meidän tapaamisemme alusta saakka, siksi minulla on morsiushinnasta eniten tietoa. Tämä tutkimus tähtää analysointiin morsiushinnasta osallistujien näkökulmasta. Tätä varten esittelen osallistujien kertomuksia ja kuvauksia morsiushinnan erilaisista vaiheista , miten mosrsiushinta alkaa ja miten se loppuu. Minun tutkimusmetodologia perustuu narratiivisen analyysin ja hermeneutiikan ymmärryksen lähestymistapaan, kuten dialektiseen hermeneutiikkaan ja elämänkokemukseen. Teoreettinen viitekehys perustuu pääasiallisesti patriarkaalisiin teorioihin, joita ovat esitelleet Christine Delphy, Deniz Kandiyoti, Laura Stark, ja Sylvia Walby. Näiden teorioiden lisäksi, käytän laillisia ja funktionalistisia näkökulmia esittämään holistista ymmärrystä morsiushinnan tavasta. Tärkeimmät havainnot tutkimuksessani ovat, että morsiushinta: i) Symboloi avioliiton; ii) Laillistetaan avioliitto; iii) Sen tarkoituksena on saada vaimo synnyttämään lapsia ja tekemään työtä hänen miehensä ja hänen perheenjäseniensä varten; iv) Luo oikeudet aviomiehelle lasten huoltajuutta ja vaimojen omistusta varten; v) Asettaa vaateen lisääntyäkseen biologisesti ja tuottaa taloudelliset velvoitteet vaimoille; vi) Tapahtuu patriarkaalisessa järjestelmässä, myös vahvistaa ja ylläpitää patriarkaalista järjestelmää; vii) Antaa kunniaa osapuolille, koska naimisissa olevat naiset saavat kunnioitettavan ja kunniallinen aseman ja miehet, jotka ovat maksaneet morsiushinnan pidetään kunniallisina miehinä.